GAFFA Skiva: Baby Woodrose – Third Eye Surgery

babywoodroseHederlig drömsk psykedelia.

Lorenzo Woodrose är en man vars skalle är fylld med idéer som snurrar runt och runt därinne. Vid en genomkörning av Baby Woodroses diskografi hittar man spår av lite allt möjligt, från MC5 till 13th Floor Elevators, och Lorenzo räds inte att experimentera med influenserna.

Third Eye Surgery har han lämnat den vilda garagen i det förflutna till förmån för hederlig drömsk psykedelia. Här sparas det inte på någonting, utan man går loss på eko i sång och massa reverb på trummor. På Love Like a Flower (en hyllning till själva drogen Baby Woodrose?) står sitaren i ljudmässigt centrum, medan Honalee är så mycket spacerock som det bara går. Bäst är duetten med den danska psychpopparen Emma Acs, som bjuder på en fin tappning på ett klassiskt 60-talssound.

Third Eye Surgey är en skiva omsluten av en tät sötaktig dimma, såklart, som ibland svävar ut lite för mycket för en att behålla intresset. Men dynamiken i låturvalet är god och jag ser inte varför en hobbyhippie inte skulle vilja ha med denna i sina Spotify-listor.

4/6 stjärnor | Bad Afro Records | Släpptes måndag 16 april 2012