GAFFA Skiva: Best Coast – The Only Place

bestcoastFöljer upp debuten med välkammad och desillusionerad pop.

Man kanske inte kan tala om sommarromanser i Los Angeles, staden där sommar råder året runt. Om så är fallet har Best Coast ändå lyckats med bedriften att fånga in just de känslor som vanligen cirkulerar kring fenomenet. I debuten Crazy for Youfick vi följa med in i en vilt förälskad människas huvud och ta del av de irrationella och naiva tankar som lätt kan uppstå i detta berusade tillstånd. I uppföljaren The Only Place har sommarnätterna blivit lite mörkare, lite svalare. Pirret i magen har lagt sig och verkligheten kommit ikapp – ”I used to believe in you and me/ But now I believe in nothing”.

Känslan av desillusion återspeglas inte bara i texterna utan även i att den gitarrdrömska surfpopen från Crazy for You har ersatts med en renare ljudbild. Lo-fi-vibben som charmade sönder en är nu en välkammad popproduktion som knappt sticker ut från mängden. Bethany Cosentinos förmåga att få dig att känna med henne är dock kvar och utgör The Only Places största styrka.

3/6 stjärnor | Wichita Recordings | Släpptes måndag 14 maj 2012