GAFFA Skiva: Christian Mistress – Possession

christian mistressHårdrock jag hellre vill se live.

Christian Mistress är ett grymt liveband. Jag har aldrig sett dem och har egentligen ingen aning, men kan omöjligt tro något annat. Possession är nämligen en riktig partystarter till skiva, svängigt och energiskt utan en tråkig minut. Inte ens de långsammaste låtarna slipper undan skenande powerriffs och det är nästan bara falsettsång som saknas för att NWOBHM-bilden ska bli komplett. Det kan bara inte slå fel live.

Hemma i soffan kapitulerar jag dock för mer suggestiva melodier som Posession(ignorera introt) och Haunted Hunted, för det är här Christine Davis sång kommer till sin fulla rätt. Den rökiga rösten förvandlas till det där vinet som höjer smaken i din maträtt, som tar fram alla nyanserna i den. Det blir stämningsfullt med ett bra sting av elakhet, som att vaggas in i en mardröm.

Possession är en lättsam och lekfull skiva som är bra mycket bättre än debuten. Och trots att vi egentligen har hört det här förut förblir Christian Mistress intressant tack vare Davis. Utan henne hade det varit som vilket gitarr-runkande band som helst lämpad endast som bakgrundstapet på förfesten.

4/6 stjärnor | Relapse Records / Border Music | Släpptes tisdag 28 februari 2012