GAFFA Skiva: Georgia Barbershop – It’s Alright, It’s Okay, It Only Took Seven Years

georgia barbershopHögt blodsocker med svensk brittpoppunk.

Två år efter ep:n Fancy a Chocolate Bar släpps Georgia Barbershops fullängdareIt’s Alright, It’s Okay, It Only Took Seven Years, som lika gärna kunde ha släppts i samma veva som The Nipple Erectors/Nips-singeln All the Time in the World. Det är en komplimang, för det är något visst med brittisk 70-talspunk. De simpla slingorna och den barnsliga entusiasmen tillsammans med den säregna brittiska prosodin är en oslagbar kombination, och Georgia Barbershop har lyckast pricka in på samtliga egenskaper med hyfsad marginal.

Än saknas lite mer finess i låtarna, någon detalj som överraskar lyssnaren. Det är ösigt och man blir speedad som efter en Red Bull-shot, men blodsockret sjunker fruktansvärt snabbt när skivan tar slut. Dessutom känns produktionen obalanserad med det burkiga ljudet över sången skivan igenom. Här blir det klart att linjen mellan garage och demo faktiskt existerar, och att det är en riktigt hårfin gräns.

Överlag är dock skivan värd sina lyssningar, inte främst för anglofilmyset utan även för käcka texter som i Keep Your Childrens Voices Down. Det är ingenting för evigheten, men gott nog för stunden.

3/6 stjärnor | Georgia Barbershop / Record Union | Släpptes fredag 20 april 2012