GAFFA Skiva: Hooded Fang – Tosta Mista

hooded fangAnspråkslös snäll garagepop i positiv bemärkelse.

Kärlek vid första ögonkastet tror jag inte ett dugg på. Men kärlek vid första lyssningen däremot, heck yes! Om Apollo hade haft pilar som Amor, var det dessa som träffade mig när jag lyssnade på Hooded Fangs ESP, Vacationation eller några av de andra charmiga melodierna på Tosta Mista.

Kanadensarnas uppföljare är betydligt mer garageig skiva än debuten Album med en, till skillnad från brända och råare kollegor som Black Lips, snällare approach i sin musik. Likt Fungi Girls och Jacuzzi Boys är detta en atmosfärisk och fuzzig typ av garage, möjligtvis fortfarande lite för ”rent” och poppigt för genren men med tillräckligt oborstade och konstiga kanter för att platsa i gråzonen av den. Tosta Mista kunde mycket väl ha släppts på Goner eller HoZac utan att det skulle förvåna någon, om man säger så.

5/6 stjärnor | Full Time Hobby / Border | Släpptes måndag 19 mars 2012