GAFFA Skiva: Lamb Of God – Resolution

lambofgodFortsätter att förvalta det amerikanska metal-arvet.

Medan Sveriges främsta metalhjältar rotar runt i bland annat d’n’b och progg för att finna nya influenser gör Lamb of God precis tvärtom. I Resolution tar de helt sonika vid där Wrath slutade och struntar i vad förnyelse heter. Wrath var ett vinnande koncept, så varför inte?

Doom-doftande Straight for the Sun och introt till King Me är de enda tillfällena där tempot skruvas ner, resten är brutala thrashalster som visar att Lamb of God inte är ett dugg trötta på att leverera hårt.

Albumet föddes ur insikten om vilken vidrig värld vi lever i och det reflekteras i vartenda vrå av det här paketet. Ghost Walking är helt klart albumets catchigaste, föga förvånande även första singeln, medan Desolation och Cheated blåser skallen av dig.

Sammantaget är Resolution till skillnad från föregångaren inte fullt så kontrastrik, men vad gör det om man bara är ute efter hederlig kross?

5/6 stjärnor | Roadrunner Records / Warner Music | Släpptes onsdag 25 januari 2012