GAFFA Skiva: Motion City Soundtrack – Go

motioncitysoundtrackAlternativrockens svar på pojkband.

Jag har aldrig hört talas om Motion City Soundtrack förrän nu. Kanske av den enkla anledningen att jag inte är 15 bast längre. Go med sina puttinuttiga låtar om pirrig kärlek, olycklig kärlek och vad vet jag, skulle ha känts mer relevant då än vad den gör nu. The Coma Kid, spår sex, spelas upp i högtalaren och jag frågar mig varför bandet inte heter American High School Soundtrack istället. Det hade ramat in stilen mycket bättre.

I sina bästa stunder låter Motion City Soundtrack lite som Jimmy Eat World eller som ett mjukare Anti-Flag. Men för det mesta låter det bara fjösigt med lika mycket udd som ljummen, avslagen läskeblask. ”I’m a screw up of epic proportions, a walking hand grenade” sjunger en Nick Carter-röst på True Romance med en inlevelse som får Fredrik Reinfeldt att framstå som en helt okej stand up-komiker. Var är energin? Var är drivet? Hur kan det låta så lamt?

Everyone Will Die kan vara skivans enda behållning, då stråkackompanjemanget får det att kännas som att man lyssnar på ett helt annat band. Nej, gillar man lite emo-ish typ av alternativ rock bör man istället lyssna om eller köpa hem Jimmy Eat Worlds Bleed American.

2/6 stjärnor | Epitaph | Släpptes måndag 11 juni 2012