GAFFA Skiva: Satan Takes A Holiday – Who Do You Voodoo

satantakesaholidaySoundtracket till din bästa supsemester.

Om helvetet är i närheten av att se ut som något ur Hieronymus Boschs sjuka målningar, kan man inte annat än att ha full förståelse för att självaste Satan vill ta weekendresor lite då och då. Och när det händer så heter soundtracket till semestern Who Do You Voodoo – en serie låtar som får en att sno grannens bärs, dansa på barbord och undra varför man luktar urin dagen efter.

De extra riviga och mörka basgångarna får mig att stundvis tänka på en mindre brunstig Danko Jones, särskilt i Moth and Flame, medan gitarr och sång överlag drar åt tidiga The Hives. Det är lika delar schizofreni som punk, rock’n’roll med glimten i ögat.

Satan Takes a Holiday lever upp till debuten från 2009 och kan mycket väl infinna sig i samma succéfyllda sits i år med. Inte för att det egentligen spelar någon roll. Who Do You Voodoo är musik för weirdos som gillar att parta, och det kommer vi fortsätta att göra vare sig skivan blir nominerad på P3 Guld eller inte.

5/6 stjärnor | STAH Music / Sound Pollution | Släpptes fredag 9 mars 2012